Tuesday, October 19, 2010

:: PuDiNg KeK BuAh ::



BAHAN2 :
  • 20g agar-agar (stripe)
  • 1 tin susu cair
  • 450g kek buah
  • 1 senduk gula
  • Air
  • 1 sudu besar tepung jagung

CARA MASAK :


  1. Masak agar-agar hingga betul2 larut ( sukatan air mengikut paras agar-agar didalam periuk )
  2. Kemudian masukkan gula dan kacau hingga gula larut

3. Masukkan susu cair dan apabila susu dah mendidih, masukkan tepung jagung yang dibancuh dengan sedikit air.
4. Masak hingga mendidih.

5. Tapiskan dan masukkan ke dalam loyang

5. Potong kek buah kecil2 mcm di atas,

 6. Susun kek dalam adunan puding tadi dan biarkan sejuk.

Puding yg  dh siap...mudahkan....
 

 ***   Puding ni aku buat utk Kak Ana yg buat kenduri nk pegi Mekah ari Ahad ari2....

No comments:

Post a Comment